קולטי אדים אלו מתקנים הכוללים מאוורר ונהוג להתקין אותם מעל התנור או הכיריים. הם נועדו בעיקר לסלק מהאוויר אותו אנו נושמים במרחב הביתי אדים, עשן, שמנים ותוצרי שריפה אחרים שהם חלק מהבישולים שלנו וזאת במטרה לאפשר לנו לנשום אוויר בריא יותר ולצמצם ריחות לא נעימים בבית. במאמר הבא, החלטנו להציג לכם קולטי אדים שיוכלו להתאים לכל מטבח לצד היתרונות שלהם.
בחירת קולט אדים – עם ארובה או בלי?
קולטי אדים מעוצבים עם ארובה מותקנים מעל הכיריים. הם מהווים בחירה מומלצת במיוחד עבור מטבחים בהם אין ארון מטבח שנמצא ישירות מעל הכיריים. לעומת זאת, סוגי קולטים שאין להם ארובה בעצם מסננים את העשן ואופן הפעולה שלהם בעצם ממחזר את האוויר דרך פילטר פחם. אז איך לדעת איזה סוג עדיף? ובכן, קודם כל עליכם לקחת בחשבון את סוג המטבח שלכם והאם ארון המטבח נמצא ישירות מעל הכיריים. כמו כן, במידה ואין לכם קיר חיצוני עבור המטבח ובעצם אין אפשרות יציאה החוצה, קולט עם פילטר ככל הנראה יהיה בחירה עדיפה עבורכם. קולט פילטר יכול לסנן את העשן ואת הריח במידה רבה, אך אינו יכול להוציא את אדי הבישול לגמרי אל מחוץ לבית.
סוגי קולטים והתאמת הקולט למטבח
היום ניתן למצוא אצל אלכסנדר פתרונות מעוצבים למטבח מגוון רחב של קולטי אדים מעוצבים בשוק. אז איך נדע כיצד להתאים אותם למטבח? להלן הסבר קצר על סוגי קולטים והתאמתם:
• קולט קיר – קולט קיר בדרך כלל מתאים לכיריים אותן ניתן למקם בסמוך לגז.
• קולט אינטגרלי – קולט אינטגרלי מתאים בעיקר למי שמעוניין להתקין את הקולט בתור חלק בלתי נפרד מאלון המטבח.
• קולט אי – בחירה אשר מתאימה בעיקר למטבחים בהם הכיריים נמצאות על אי במרכז המטבח.
יש לציין כי בעת בחירת קולט מכל סוג, חשוב מאוד לתכנן אותו בצורה בה המיקום שלו יהיה בגובה מתאים מעל הכיריים וזאת על מנת לוודא את רמת האפקטיביות שלו ולהבטיח שימוש נכון ויעיל.
קצת על תחזוקת קולטים
רגע לפני שתזמינו קולט איכותי אצל אלכסנדר פתרונות מעוצבים למטבח, הרי שעליכם לדעת כיצד לתחזק את הקולט במידת הצורך. קודם כל, חשוב מאוד להקפיד על ניקיון תקופתי של הקולט. אותם שומנים שאנחנו מסננים בעצם מצטברים על המנדף לאורך זמן ואם לא ינוקו לאורך תקופת זמן ממושכת עם עלולים לפלוט אדים רעילים שפוגעים במערכת הנשימה. חשוב להדגיש כי בעת ניקיון הקולט יש לנקוט במשנה זהירות, ולהקפיד לנקות אותו רק לאחר שהתקרר. בנוסף, תחזוקה שוטפת של קולט אדים כוללת גם ניקיון של הפילטר הנשלף (אחת לשבועיים בממוצע) והחלפת פילטר הפחם בין חצי שנה לשנה וחצי, כמובן תלוי בתדירות השימוש.
קרדיט תמונה FREEPIK